De Oorsprong Van Cashmere Wol

De oorsprong van onze cashmere wol komt van een vallei aan de voet van het ruige Himalaya gebergte in de provincie Kashmir tussen 3 landen India, China, Pakistan,  die bekend staan om zijn korte droge zomers en bittere koude winters. De zomers kunnen oplopen tot +35 graden Celsius en in de winter tot -35 graden Celsius. De cashmere geit overleeft in deze ruige omgeving doordat het goede eters zijn en ze een grove buitenlaag en dikke onderlaag hebben om wind en sneeuw te weerstaan.

Cashmere kleding is al sinds eeuwen van essentieel belang voor de nomadische stammen in de Himalaya om hun lichaam goed warm te houden. In het voorjaar, tijdens het moulting seizoen die van april tot juni loopt worden de cashmere geiten niet geschoren maar gekamd en geplukt wat beter is voor de wol en natuurlijk ook voor de geit. Elk jaar kan ongeveer 100 tot 150 gram per geit gekamd worden en als je nagaat dat voor 1 enkele trui de afname van 3 tot 6 geiten vereist dat maakt het product ook zo kostbaar en uniek.

Na het kammen en plukken van de cashmere wol brengen de herders hun opbrengst naar opvangcentra’s en van daaruit gaan ze naar diverse wolmolens in het buitenland wat een arbeidsintensieve procedure is ondanks de nieuwste technologie slechts enkele ervaren specialisten kunnen dit bewerkstelligen.

 

De laatste stap van onze cashmere is de spinmolen waar de zachte wol word gespind elke spinmolen heeft zijn eigen geheime methoden voor optimale verwerking, na dit proces komt het laatste proces het breien van de truien, vesten, jurken, tunieks, jassen enz.

Nu begrijpt u natuurlijk waarom wij voor een mix van de beste wol met cashmere hebben gekozen voor onze knuffelzachte By-Ann wol met cashmere collectie die 60% Lana Wol met 20% of 30% Cashmere Wol bevatten waardoor onze producten betaalbaar zijn voor iedereen, als we zouden kiezen voor 100% Cashmere producten zou het alleen weggelegd zijn voor de beter gesitueerden en dat is niet onze insteek. Wij willen juist dat een ieder kan genieten van deze geweldige producten!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.